måndag 19 april 2010

Full rulle

Senaste dagarna/helgen och förra veckan har bestått av plugg, ridning, träning, bakning och vänner. Jag har gått på mornarna. Styrketränat och kört mycket cardio. Jag har absolut ingen struktur på mina dagar och jag börjar tröttna på det! Jag vill ha struktur och jag behöver det för att hinna med allt. Utan det gör jag mindre än vad som krävs och jag ser hur mina mål suddas ut!
Det är dags för lite planering känner jag!
Har bakat en himlans massa senaste dagarna. Äppelpaj, muffins och choklad mousse.
  • Chokladmousse:
  • 2 ägg
  • ½ msk honung
  • 100 g 72 % choklad
  • blåbär
Vispa äggvitorna till vitt skum i en bunke och blanda i en annan äggulorna med honungen. Smält chokladen över vattenbad och blanda med äggulorna. Blanda sedan äggvitorna med äggulorna, honungen och chokladen. Häll i frysta blåbär, blanda och skeda upp i portionsskålar. Ställ kallt tills servering.
Lagom till ca 4 pers, Mättande!
Sjukt gott!

Äppelmuffins.
  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 msk psylliumfrön
  • 1/2 dl fiberberikade havregryn
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl torkade äppelskivor, (Brukar finnas på välsorterade hälsomatbutiker)
  • eller 1 1/2 dl färska äppelskivor av röda äpplen
  • 1 dl grovt hackade mandlar
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk kanel
  • 4 dl rivna morötter

Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna, frys in eller njut en nybakt.

Galet goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar