Äppelmuffins- 75 g smör
- 1 ekologiskt ägg
- 0,5 dl råsocker
- 1 dl flytande honung/ 100 % lönnsirap
- 1/2 dl ekologisk mellanmjölk
- 1 dl vaniljkesella
- 4 dl skrädmjöl/vete/dinkel
- 1 tsk bakpulver
- 1/2-1 msk malen kanel
- 2 st äpplen, i fina småbitar
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 st aluminiumformar på en plåt. Blanda sedan i bunke 1; smör, ägg, råsocker och lönnsirap och vispa väl med elvisp någon minut. Rör sedan ner mjölk och kesella till en jämn smet. Blanda i bunke 2; skrädmjöl, bakpulver och kanel väl med en gaffel. Vänd sedan försiktigt ned de torra ingredienserna i smeten. Blanda med gaffel tills smeten är jämn och vänd slutligen ned hälften av äppelbitarna i smeten. Använd två stycken matskedar och klicka ut smet i varje aluminiumform. Tryck ner ytterligare små äppelbitar på toppen av varje muffins. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda ca 14 minuter. Låt svalna på galler och njut en ljummen eller frys in.
www.nlife.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar