söndag 3 april 2011

Lättare Kanelbullar.


Lättare kanelbullar
  • 50 g jäst
  • 2 1/2 dl minimjölk
  • 100 g 10% kesella
  • 1 dl flytande honung
  • 7-10 dl vetemjöl
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk psylliumfrön

Fyllning

  • 150 g kesella 10%
  • kanel+vaniljsocker
  • grovt rivet äpple
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 1 uppvispat ägg att pensla bullarna med
Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken i en kastrull på låg värme till ca 37 grader, fingervarmt. Blanda sedan den ljumma mjölken med kesellan. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör. Häll i linfrön, psylliumfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk ca 30 minuter. Tag upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på kesella och pudra över med kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skiva med vass kniv rullen i ca 20 skivor, lagom bulltjocka. Lägg dem i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna på galler.

www.nlife.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar